Preparaty zagęszczające

Preparat zagęszczający to produkt, którego funkcją jest zwiększenie lepkości płynu do momentu osiągnięcia gęstszej konsystencji. Zagęszczone żywność i napoje są bezpieczniejsze do połykania w przypadku dysfagii.

Preparaty te składają się z węglowodanów złożonych, takich jak skrobia.

Preparaty zagęszczające Nutrisens Medical są odporne na enzym amylazę. Dzięki temu zagęszczony produkt utrzymuje jednakową konsystencję podczas całego procesu połykania.

GEL'CLEAR - PREPARAT ZAGĘSZCZAJĄCY NOWEJ GENERACJI

Aby nie zmieniać smaku zagęszczanej żywności i płynów, opracowano preparaty zagęszczające z gumami naturalnymi (głównie gumą ksantanową).

Preparat zagęszczający Gel'Clear Nutrisens składa się z gum odpornych na amylazę, które gwarantują stabilność konsystencji produktu i bezpieczne połykanie.

Odkryj właściwości stosowanego przy dysfagii preparatu zagęszczającego Gel'Clear Nutrisens Medical.

Nutrisens - Wszelkie prawa zastrzeżone | Realizacja: F-Media